“Or i Vellut” d’Isabel Canet es presenta a Benifairó

"Or i Vellut" d’Isabel Canet: presentació a Benifairó de la Valldigna

La simatera Isabel Canet i Ferrer presenta hui dissabte el seu primer llibre on retrata 9 dones majors de 70 anys de la ciutat de Gandia. El treball es fruit d’un encàrrec del Centre de la Dona de l’Ajuntament de Gandia per tal de recuperar la memòria història, més immediata de les dones de la ciutat.

L’acte, enmarcat dins del cicle d’homenatge a la Dona Treballadora, tindrà lloc hui dissabte 19 d’abril a les 20 h a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Benifairó de la Valldigna. La presidenta de Nacionalistes de La Valldigna, Tere Rodríguez, farà de presentadora. L’acte compta amb el suport i la difussió del Casal Jaume I Valldigna-Safor i el projecte en xarxa Valldigna, som i serem.[@more@]

Resenya del llibre [Bloc kirikú]

Isabel Canet ha anat elaborant-lo a partir dels encontres amb elles, guanyant-se a poc a poc la confiança que ha propiciat records i confidències:

Podríem dir d’aquest llibre que és com un cofret amb un tresor molt especial. Tan especial com les biografies de les nou dones que retrata: majors totes de 70 anys, d’orígens socials diferents, amb ocupacions diverses i històries personals distintes, totes elles de Gandia, totes també molt valentes.

En ell l’autora ha aconseguit transmetre’ns, amb molt de respecte i delicadesa, de vegades també amb emoció, les vivències d’aquestes dones, els seus records, els seus anhels. I ens ha retratat de manera entranyable les seues biografies, que com les de la resta de dones d’eixa època, han tingut un paper secundari, sempre relegat a l’esfera privada. Isabel ha tret a la llum eixes històries en aquest llibre. I ens les ha contades, a més, fent literatura, trabant amb paraules uns relats que ens encisen, ens commouen i ens encomanen admiració cap a aquestes heroïnes anònimes, representatives de les dones de tota una generació.

Com a rerafons, la Gandia i el País Valencià de fa 30, 50, 70 anys, descrits amb molta vivesa. L’evocació d’un món que ja no existeixex, però que encara ens resulta pròxim pels records que tenim de la infantesa o pel que ens han contat els nostres majors. Un exemple d’història local i d’història de la vida quotidiana, que dóna gust de llegir.

+ INFO
"Or i Vellut. Retrat de dones de Gandia" [l’AVANÇ]

Quant a elisenda

La Xara, el Reial Monestir de Sta. Mª de la Valldigna, Castell de Marinyen, Torre de Guaita ... (Edificis emblemàtics de la Valldigna) L\'avenc de la donzella, els Brolls, La Vaca, molins d\'aigua, llavadors ... (Ruta de l\'Aigua de la Valldigna); Font Nova, Font del Sirer, Font Gran, Font Tarda, Font d\'Agost, Font del Barber, Clot de la Font, ... (Indrets paisagistics a preservar)
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.