DIA DE LA DONA

L’escriptora vallera Encarna Sant-Celoni i la simatera Isabel Canet presenten les sues darreres obres. La pintora de Cocentaina Maria Belda exposa una serie de gravats, xilografies i tintes,  sota el títol "Camins d’aigua".

L’Ajuntament de Benifairó de la Valldigna celebra el DIA DE LA DONA, amb tot un seguit d’actes al voltant de la diada en què intervindran les autores de La Valldigna Encarna Sant-Celoni i Isabel Canet.

El recital poètic amb un recorregut pels últims 100 anys de poesia en llengua catalana amb veu de dona va ser molt ben acollit. Més d’un centenar d’assistents, omplien la sala de gom a gom. 

Foto:  Encarna Sant Celoni, Isabel Canet, María Fullana i Montserrat Anfruns en la presentació d´Erótiques i despentinades Font: InfoSafor[@more@]

L’autora, que presentarà aquest mateix volum el proper dia 10 a Alacant, va acceptar d’invitació de la Fundació Casal Jaume I Safor – Valldigna, Nacionalistes de La Valldigna i el projecte en xarxa Valldigna som i serem, de participar enguany en la diada organitzada des de l’Ajuntament benifaironer amb la presentació, en primícia a La Valldigna, de la que serà la primera antologia poètica catalana de dones.

Els actes començaren divendres amb la xarrada "Ser dona al Sud", a càrrec de Guadalupe Hernàndez Dimas, en col·laboració amb el Fons Valencià de la Solidaritat.

Els actes continuaran el proper divendres 18 d’abril amb la presentació del llibre d’Isabel Canet Or i Vellut, en què l’autora entrevista dones de Gandia que visqueren la Guerra Civil en primera persona. La presentació d’aquest acte serà a càrrec de Tere Rodriguez, presidenta de Nacionalistes de La Valldigna.

L’alcalde de Benifairó, Jesús Ferrando, del Bloc, remarcava, dies abans, en declaracions a als mitjans de comunicació,  l’implicació del seu ajuntament en la potenciació d’actes culturals en la nostra llengua i assenyalava: “ Benifairó és un referent en el País Valencià i s’ha convertit en la capital cultural de la comarca després d’actes com el Festival de Rock, el Festivern junt a la gran quantitat d’actes culturals desenvolupats al seu voltant i ara amb aquestes jornades poètiques ”.  

Foto: Dissabte 8 de març,  8 de la vesprada, serà la presentació de l’antologia poètica "Eròtiques i despentinades" . Font: InfoSafor

L’autora de l’antologia va començar l’acte amb aquest poema creat per la diada:

8 DE MARÇ

Bruixa i nutrícia,

verge i luxuriosa,

fada i matrona,

submisa i valquíria

frígida i lasciva,

beata i pecadora,

serp i virtuosa,

mare i harpia…

tant se val…

"Heu vingut al món per a patir!",

criden bisbes i botxins.

I, per això, no és estrany,

que ens apallissen i ens maltracten,

que ens humilien i ens lapiden,

que ens silencien i ens esgarren,

que ens cosifiquen i ens mutilen…

Quan les dones deixarem de ser culpables?

Encarna Sant-Celoni–  La Valldigna març 08
Exposició "CAMINS D’AIGUA" deMaria Belda –
Dia de la Dona a Benifairó de la Valldigna

Quant a elisenda

La Xara, el Reial Monestir de Sta. Mª de la Valldigna, Castell de Marinyen, Torre de Guaita ... (Edificis emblemàtics de la Valldigna) L\'avenc de la donzella, els Brolls, La Vaca, molins d\'aigua, llavadors ... (Ruta de l\'Aigua de la Valldigna); Font Nova, Font del Sirer, Font Gran, Font Tarda, Font d\'Agost, Font del Barber, Clot de la Font, ... (Indrets paisagistics a preservar)
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.