II MULTACA

MULTACA: La Valldigna organitza uneixis jornades sobre la cultura hebrea, islàmica i cristiana

LAS PROVINCIAS-La Safor

Es presentaran quatre llibres, haurà tres concerts de música i conferències El monestir de la Valldigna acull aquest cap de setmana la Multaqa de les tres cultures en la qual s’ha programat la presentació de quatre llibres i tres concerts i conferències sobre les cultures hebrea, cristiana i musulmana. Aquestes jornades conten també amb una important càrrega festiva.

MASCARELL/GANDIA

El monestir de Santa María de Simat torna a ser escenari de fusió de les tres cultures que van poblar durant segles la Valldigna. La Fundació Jaume II el Just organitza per segon any consecutiu la Multaqa de les tres cultures (Multaqa significa festa en hebreu) que comença avui amb el dia sant dels musulmans amb una conferència de difusió històrica sobre el sentit de la Omma en l’Islam, Família, Amor i solidaritat. Aquesta jornada inclourà la projecció del sentit de la família per Mohamed Chakor i es presentarà el llibre Aventures charadas de Nasrudin a càrrec de Bàrbara Ruiz Bejaramo i José Manuel Gironés. A continuació, escenificació del Maghreb en la Xara (oració de la posada de sol). L’algerià Akim el Sikameya oferirà un recital de la seva música arabolatina amb influències afrohispánicas i cèltiques. El Shabbat hebreu El dissabte, el Shabbat, estarà dedicat a la cultura hebrea que té aquest dia de la setmana com el de descans absolut. El tema de difusió històrica serà el sentit judaico dels conceptes família, amor i solidaritat. Estarà presentat per Sara Juchonowicz, professora de càtedra de Tres religions de la Universitat de València. També es presentarà el llibre Les fonts del judaismo i a continuació s’escenificarà la cerimònia de finalització del shabbat la audalà. A les 21 hores tindrà lloc el recital de Barbapedana amb Sherele Música dels hebreus askenazíes i dels gitanos romaníes.

El Shabbat hebreu El dissabte, el Shabbat, estarà dedicat a la cultura hebrea que té aquest dia de la setmana com el de descans absolut. El tema de difusió històrica serà el sentit judaico dels conceptes família, amor i solidaritat. Estarà presentat per Sara Juchonowicz, professora de càtedra de Tres religions de la Universitat de València. També es presentarà el llibre Les fonts del judaismo i a continuació s’escenificarà la cerimònia de finalització del shabbat la audalà. A les 21 hores tindrà lloc el recital de Barbapedana amb Sherele Música dels hebreus askenazíes i dels gitanos romaníes.

La jornada del diumenge, tindrà com protagonista al cristianisme. El tema de difusió d’aquest any és el sentit de solidaritat en l’Església d’Orient i Occident i contarà amb la projecció de Les icones perfectes de Pedro J. de la Penya. Es presentarà el llibre del mateix autor Sospir del vent: els orígens de l’ortodòxia. També es presentarà La imatge de la Mare de Déu signe de l’orientació i la devoció a càrrec del Juan Bautista Alonso, rector de la Real Basílica de La nostra Senyora dels Desemparats. A les 21 hores se celebrarà el concert de Ensemble Terra dotranto.

http://www.lasprovincias.es/valencia/pg060616/prensa/noticias/Safor/200606/16/VAL-SAF-082.html

[@more@]

Quant a elisenda

La Xara, el Reial Monestir de Sta. Mª de la Valldigna, Castell de Marinyen, Torre de Guaita ... (Edificis emblemàtics de la Valldigna) L\'avenc de la donzella, els Brolls, La Vaca, molins d\'aigua, llavadors ... (Ruta de l\'Aigua de la Valldigna); Font Nova, Font del Sirer, Font Gran, Font Tarda, Font d\'Agost, Font del Barber, Clot de la Font, ... (Indrets paisagistics a preservar)
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.