1ª Edició dels Premis Ovidi a la Música en Valencià

Premis OVIDI

Miquel Gil triomfa als Premis Ovidi

Miquel Gil s’emporta entre aplaudiments els premis del jurat al Millor Disc i els Millors Arranjaments, així com el premi per votació popular Muixeranga. Tres guardons que l’avalen com un dels millors representants de la música en valencià.

Redacció. València

Amb el teatre Micalet ple de gom a gom, la gala dels Ovidi va estrenar-se amb el record de l’Ovidi i uns emotius homenatges als també de vacances Enric Ortega, Carles Barranco, Lleonard Giner i el recentment desaparegut agitador cultural Simó Aguilar.

Conduïda pels periodistes Alfons Cervera i Núria Cadenas i amb la participació explosiva dels personatges de l’univers de Xavi Castillo, la nit de la música en valencià va aplegar desenes de personalitats del món de la cultura, els moviments socials i la política, amb l’excepció de representants del Partit Popular i la Generalitat valenciana.

El millor disc, els millors arranjaments i orquestració, així com el premi per votació popular Muixeranga al millor grup dels Països Catalans, van recaure en Miquel Gil, que va ser l’únic "repetidor" de la nit. Els alcoians VerdCel s’emportaren el premi al millor disc de cançó, mentre que el millor disc de folk va ser per a "Territoris Amables" d’Urbàlia Rurana. El jurat va considerar "Vigila", de la Gossa Sorda, com el millor disc de pop rock, i "Al carrer dels meus records" d’Elies, la millor çançó. El premi a la millor lletra se l’endugué la "Cançó Explícita" de Pau Alabajos, mentre que Orxata Sound System van ser reconeguts com el Grup Revelació.

Tots els guardonats van rebre una magnífica litografia de la sèrie sobre Ovidi Montllor que el pintor Antoni Miró ha donat als Premis.

A banda, els organitzadors -Col·lectiu Ovidi Montllor (COM), Escola Valenciana, el Centre Ovidi Montllor d’Alcoi i el periòdic L’AVANÇ- van concedir-li, a títol honorífic, el premi a la trajectòria artística a Toni Soler, el premi al recolzament a la música en valencià a Toni Mestre, i el premi Forment al millor grup jove per la seua innovació, repercussió i arrelament al País a Obrint Pas.

La primera televisió ciutadana en valencià, InfoTV va ser premiada per la seua aposta per la música en valencià. Un compromís que s’ha traduït en l’emissió d’un centenar de grups en valencià, i que continua aquesta setmana amb l’emissió en diferit de la gala dels premis. Com les comparacions són odioses, Xavi Castillo s’encarregà d’otorgar-li el premi Moniato d’Or amb Fulles de Llorer a un dels grans absents de la nit: la Ràdio Televisió Valenciana.

El jurat estava format per Manolo Miralles, Juanma Játiva, Eduardo Guillot, Diego Gómez, Carme Miquel, Joan Cerveró, Josep Vicent Fregina i Francesc P. de Paula Burguera.

El president del COM, Manolo Miralles, d’Al Tall, va tancar l’acte recordant la trajectòria d’un col·lectiu "que està en marxa i que no pararà fins que no s’aconseguisquen les seues reivindicacions, és a dir, respirar amb normalitat en aquest circ de l’indústria mediàtica, que no ens tenen en compte i on els mitjans que deurien fer ressó de la nostra existència, els mitjans públics, ens ignoren o més encara ens boicotegen". Un col·lectiu, el dels músics en valencià, que tampoc pararà "fins que els polítics d’aquest País prenguen consciència que som part important de la cultura viva d’aquest país".

+ info:

L’Avanç: " target="_blank">Llista de finalistes

Vilaweb: Miquel Gil, gran triomfador dels Premis Ovidi Montllor

Avui: Tres premis Ovidi Montllor de la Música per a Miquel Gil

El Punt: Miquel Gil rep tres guardons en els Premis Ovidi de València

El País: Miquel Gil, Elies y Pau Alabajos, premios a la música en valenciano

Levante: Miquel Gil obtiene tres premios Ovidi Montllor por «Katà» en la noche de la Música en Valencià

Escola Valenciana: Gran nit de la música en valencià

Links relacionats:

Música en Valencià : Música en Valencià

Premis Ovidi : Premis Ovidi

www.valldigna.cat opina sobre el contingut fundacio@valldigna.cat

http://valldignasomserem.ppcc.cat/
valldignasomiserem@hotmail.com

[@more@]

Quant a elisenda

La Xara, el Reial Monestir de Sta. Mª de la Valldigna, Castell de Marinyen, Torre de Guaita ... (Edificis emblemàtics de la Valldigna) L\'avenc de la donzella, els Brolls, La Vaca, molins d\'aigua, llavadors ... (Ruta de l\'Aigua de la Valldigna); Font Nova, Font del Sirer, Font Gran, Font Tarda, Font d\'Agost, Font del Barber, Clot de la Font, ... (Indrets paisagistics a preservar)
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.