Article d’opinió del PENEK

De menut com tots els xiquets del poble he crescut acompanyat de la música, al costat de la banda “l’Entusiasta”, que durant tota la seua llarga història ha sigut i és una gran pedrera on han sortit els millors músics del País, donant grans alegries al nostre poble. Per açò, podem estar orgullosos d’haver nascut a Benifairó, un poble amb una tradició musical envejable. 

  Quant m’he fet grandet, he pogut aprofundir de la gran varietat de llengües i estils musicals que podem trobar a distintes parts del món. Però també m’he adonat que al País Valencià sense anar més lluny podem gaudir d’una gran varietat d’estils musicals cantats amb la nostra llengua, que van des de la nostra música més tradicional, passant per la cançó d’autor i fins el rock més modern o el mestissatge més original. La Valldigna, és una gran prova d’això amb un nombre destacat de grups i músics que es deixen la pell dia a dia per fer-se un raconet en aquest món tan difícil. [@more@]

  Ací, al País Valencià, fa molts anys que patim una caça de bruixes per part d’institucions públiques i mitjans de comunicació que intenten callar i censurar totes aquestes veus que canten i musiquen per al poble i amb la llengua del poble. Per tant, hem d’estar satisfets del treball que s’està duent a terme poble a poble per donar una sortida a la nostra música i per apropar-la a la gent. 

  A Benifairó, un any més posarem el gra de sorra per apropar la nostra música a la nostra gent. Així, gaudirem del  2on Més que rock, una iniciativa que amb l’esforç de molts jóvens del poble i de l’ajuntament portarem a terme de nou, per a fer passar a tothom una nit inoblidable i plena de noves sensacions. 

  Aquest any hem volgut comptar amb un cartell que va més enllà de les nostres fronteres lingüistes. Així, ens traslladarem fins el cor d’Euskal Herria amb els “Betagarri”, una de les bandes d’ska més destacades d’Europa, passarem per Madrid amb el potent hard-core de “Habeas Corpus”, de més a prop de casa estaran presents els Alacantins “Disidencia” amb un directe molt festiu i ja de casa nostra els “Desgavell” d’Oliva i el grup de rock més internacional que tenim al poble, els “Sak de Gats”. Per rematar la nit contarem amb la presencia del Dj “Merey” que farà una “stop” en la seua gira amb “Pirat´s Sound Sistema” per portar-nos a Benifairó el millor repertori als plats.

 No voldria acabar sense animar a la gent a gaudir i donar suport a totes aquestes iniciatives musicals i culturals que s’estan duent a terme al nostre poble, la música s’ho mereix.

Salut i Bones Festes 2008

Juanjo Pérez i Donoso (Penek)

Quant a elisenda

La Xara, el Reial Monestir de Sta. Mª de la Valldigna, Castell de Marinyen, Torre de Guaita ... (Edificis emblemàtics de la Valldigna) L\'avenc de la donzella, els Brolls, La Vaca, molins d\'aigua, llavadors ... (Ruta de l\'Aigua de la Valldigna); Font Nova, Font del Sirer, Font Gran, Font Tarda, Font d\'Agost, Font del Barber, Clot de la Font, ... (Indrets paisagistics a preservar)
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.