35 edició dels Premis Octubre de València

Una exposició d’homenatge al periodista Ramon Barnils és una de les propostes més destacades de la jornada inaugural de la 35 edició dels Premis Octubre de València, que, organitzats per l’editorial Tres i Quatre i la Fundació Ausiàs March, se celebraran des d’avui i fins al pròxim dia 28.

[@more@]

Enguany, coincidint amb la commemoració del 70 aniversari de l’esclat de la Guerra Civil espanyola, els guardons analitzaran les repercussions d’este conflicte, "que encara es fan sentir, més o menys camuflades en el nostre present", i alhora reconeixeran la labor del científic valencià Bernat Soria, segons han informat els responsables de la iniciativa.

L’edifici Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), els antics magatzems El Segle que han sigut recuperats per Acció Cultural del País Valencià (ACPV), acullen des de hui l’exposició "Quin és el teu referent", que recorda la figura del periodista Ramon Barnils en el cinqué aniversari de la seua mort.

La selecció, produïda per l’empresa DVA i coordinada per Laia Altarriba, realitza un recorregut per les facetes que van conformar la "intensa trajectòria professional" de Barnils i inclou textos inèdits de Vicent Partal, Marc Recha, Joan de Sagarra, Quim Monzó, Biel Barnils i Oriol Cortacans.

A més, també recopila fragments de la participació de Ramon Barnils en diversos debats i programes de televisió i radiofònics. Una vegada conclosos els Premis Octubre, l’exposició iniciarà una itinerància per les facultats de Comunicació de la Comunitat Valenciana, Catalunya i Balears.

La 35 edició dels premis conclourà amb el sopar literari previst per a dissabte 28 d’octubre en el qual es lliuraran els guardons Premi d’assaig Joan Fuster, Premi de narrativa Andròmina, Premi de poesia Vicent Andrés Estellés, Premi de teatre i el Premi de periodisme d’investigació Ramon Barnils.

Durant l’acte es retrà homenatge al metge i investigador valencià Bernat Soria, director del Centre Andalús de Biologia Molecular i Medicina Regenerativa i Premi Nacional d’Investigació.

Quant a elisenda

La Xara, el Reial Monestir de Sta. Mª de la Valldigna, Castell de Marinyen, Torre de Guaita ... (Edificis emblemàtics de la Valldigna) L\'avenc de la donzella, els Brolls, La Vaca, molins d\'aigua, llavadors ... (Ruta de l\'Aigua de la Valldigna); Font Nova, Font del Sirer, Font Gran, Font Tarda, Font d\'Agost, Font del Barber, Clot de la Font, ... (Indrets paisagistics a preservar)
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.