Crim de Germania de Josep Lozano

[@more@]

22 de agost de 2006

Crim de Germania de Josep Lozano a la UCE de Prada. Grups de teatre d’Osona representaran Lo darrer agermanat

Classificat com a: Notícies — ANNA @ 5:40 pm

    Les germanies a la literatura i a la imaginació a la UCE de Prada
    Diumenge passat en el taller “Bagatge imaginari del País Valencià” es va presentar el tema: Les Germanies a la literatura i a la imaginació. Es va fer un repàs crític de la magnífica novel•la de Josep Lozano, en la que s’exposa de manera històrica i pedagògica els fets de la revolta dels agermanats valencians en el segle XVI. Aquest llibre des del moment que es va editar a Tres i Quatre al 1980 fins a la darrera edició de Bromera al 2006, ens ha anat explicant un moment crític de la nostra història.
    Així mateix, en la mateixa línia es va presentar l’obra de teatre de Constantí Llombart “Lo darrer agermanat” que ha editat Alfons el Magnànim a cura i amb una introducció del professor Vicent Josep Escartí. Grups de teatre no professional d’Osona, presents a la UCE de Prada, s’han interessat per representar-la a la tardor pròxima.

Quant a elisenda

La Xara, el Reial Monestir de Sta. Mª de la Valldigna, Castell de Marinyen, Torre de Guaita ... (Edificis emblemàtics de la Valldigna) L\'avenc de la donzella, els Brolls, La Vaca, molins d\'aigua, llavadors ... (Ruta de l\'Aigua de la Valldigna); Font Nova, Font del Sirer, Font Gran, Font Tarda, Font d\'Agost, Font del Barber, Clot de la Font, ... (Indrets paisagistics a preservar)
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.