Correllengua Valldigna

"No et limites a contemplar
aquestes hores que ara vénen,
baixa al carrer i participa.
No podran res davant d´un poble
unit, alegre i combatiu"

Vicent Andrés Estellés


itinerari:  BARXETA (La Costera), “Pla de Corrals”, Barx, Simat, Benifairó i Tavernes (La Valldigna)

convocants: CAL, ACPV, CASAL JAUME I VALLDIGNA-SAFOR, Valldigna, som i serem i diverses entitats i col.lectius [@more@]

NOTA DE PREMSA CORRELLENGUA’08

 

Demà dissabte la FLAMA de la LLENGUA, recorrerà els nostres pobles i monuments.

 

 

Per motius d’organització finalment el correLLENGUA començarà a les 16:30h al pont del riu de Barxeta, i des de allí un corredor portarà la flama fins l’Ajuntament on es llegirà el primer manifest a càrrec de l’escriptor Toni Cucarella, que estarà escoltat per membres de la Colla de Dimonis “FEM FREDAT”. L’acte clourà amb una MUIXARANGA d’honor.

 

Aleshores la flama partirà a mans de la gent de Barxeta fins el PLA DE CORRALS (La Valldigna), on el relleu l’agafen membres del Club LA LLEBRE de Simat de La Valldigna, que traslladaràn la flama fins a Barx on el reconegut atleta Olegario Alario rellevarà als portants traslladant-la fins la XARA per port Barx-Simat.

 

A l’acte central de la XARA la simatera Isabel Canet llegirà un segon manifest novament escoltada per membre de la Colla de Dimonis “FEM FREDAT” de Simat, l’organització te previst retre homenatge a Maite Peiró, regidora del Bloc de l’Alqueria de la Comtessa que va ser objecte de l’agressió d’un grup d’ultradreta en rebre una pedrada al cap.

 

Una muixaranga d’honor clourà el breu acte, i s’iniciarà la marxa a peu fins el monestir on la torxa estarà portada per diferents dones simateres.

 

Ja a les portes del monestir es reiniciarà la cursa cap a Benifairó passant per l’Ajuntament de Simat. Al Pi Redó la flama serà entregada als Benifaironers, que la custodiaran fins el Molí d’Aigua situat front el solar de la futura subestació elèctrica de Tavernes.

 

En aquest punt es farà lectura del manifest de cloenda, signat per Sico Fons i llegit per Adrià Perez, que serà també l’encarregat de portar la flama fins el final del CORRELLENGUA, previst al final del passeig Colom de Tavernes.

 

Una festa CORRELLENGUA clourà la diada al pub MÀGIK NATURA situat al Passeig Colom de Tavernes de la Valldigna, amb l’intervenció del grup saforenc “SKAK AL REI”.

 

 

  • L’Organització us demana que no accediu a La Xara amb cotxe per motius de seguretat i accessibilitat, us recomanem deixar els vehicles al parking municipal de Simat que hi ha de front del TURISTinfo a La Font Gran.

  • * La gent que vol fer el CorreLLENGUA en bicicleta li recomanem el trajecte Simat – Benifairó situant-se just darrere dels corredors que porten la flama i adequant la marxa al ritme que ells marquen.

  • * La gent que corre pot adherir-se a la marxa en qualsevol d’aquests punts i horaris, fent el trajecte que ells estimen oportú: BARXETA 16:30h, PLA DE CORRALS 17:40, BARX 18:00h, Simat (“La XARA”) 18:30h, BENIFAIRÓ (Pi Redó;) 19:10h, Molí de Tavernes 20:00h, FINAL Passeig Colom de Tavernes 20:30h

  • * Agraïm de bestreta la vostra col·laboració i advertim de que les hores de pas son aproximades donada la complexitat organitzativa de l’esdeveniment, tot i recordant que es tracta d’esperar i/o acompanyar la FLAMA de la LLENGUA al seu pas pel teu terme.

 

La Valldigna 3 d’Octubre de 2008

 

el vessant a la mar
del cimall a la vall
de Fraga a Maó
de Salses a Guardamar
de Santes Creus a Santa Maria
de la mar a la vall
Marinyén, Alfandec i Valldigna

Encarna Sant-Celoni i Verger

+ info www.valldigna.cat

cartellcorrevalldig08         targetocorrevalldig
PUNXA IMATGES PER AMPLIAR

 

Quant a elisenda

La Xara, el Reial Monestir de Sta. Mª de la Valldigna, Castell de Marinyen, Torre de Guaita ... (Edificis emblemàtics de la Valldigna) L\'avenc de la donzella, els Brolls, La Vaca, molins d\'aigua, llavadors ... (Ruta de l\'Aigua de la Valldigna); Font Nova, Font del Sirer, Font Gran, Font Tarda, Font d\'Agost, Font del Barber, Clot de la Font, ... (Indrets paisagistics a preservar)
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.