“Bela Lugosi, PICFAIR 569 Hollywood” {Seguiment de premsa}

[Entrevista] Santi Estruch, director de “Bela Lugosi, PICFAIR 569 Hollywood” selecionada a Sitges’06 ENTREVISTA +INFO: "Festival Sitges’06" "Valldigna, som i serem" Bloc {Bela Lugosi, PICKFAIR 5619 Hollywood} Fotos {Bela Lugosi,PICKFAIR 5619 Hollywood} Biofilmografia [Santiago Estruch]"

[@more@]

[Entrevista]Santi ESTRUCH, director de “Bela Lugosi,PICFAIR 569 Hollywood” selecionada a Sitges’06

El jove director de cinema Valldignenc, Santi Estruch ha concedit una entrevista a l’Avanç , després d’haver estat seleccionada la seva darrera obra “Bela Lugosi,PICFAIR 569 Hollywood” al Festival de Sitges 2006. L’obra rodada integrament en Català i enmarcada en paratges de la Valldigna, esta protagonitzada per actors amaters, i la BSO composada pel jove compositor de Tavernes de La Valldigna i germà del director Carles Estruch. La pel.licula participa en la secció Secció Brigadoon [Sitges’06] i serà projectada el proper dia 12 d’Octubre a l’edifici "Miramar" de Sitges a les 16:30 h.

Redacció – La Valldigna

Per què ha escollit el personatge de Bella Lugosi per aquesta pel.licula ?
En un principi el projecte era fer un documental, que resta inacabat, sobre el personatge, es aleshores quan hem plantege tirar endavant el projecte però com a història de ficció, coincidint amb el 50 aniversari de la mort de l’actor Bela Lugosi, i utilitzant les seves últimes declaracions "… Jo soc el Conde Dràcula, el Rei dels Vampirs, soc immortal … "

Tenim entès que vostè roda amb actors no professionals ?
Si donades les mancances econòmiques a l’hora de produir una pel.licula, vaig optar per aquesta sol.lució. Normalment son amics, en els que mantenc un intens i bon contacte, i per les històries que jo cree i vull contar, donem perfectament la talla.

En quins espais ha rodat les escenes de la pel.licula, i quins han estat el motius per escollir aquests escenaris ?
Els paratges formen part de la trama, i s’han escollit per crear l’amibient apropiat. Son llocs proper a mi, que vull que formen part de les històries que conte. La major part a estat rodada al terme de Simat: "Font Tarda", façana del Monestir, Cementiri, carrers a la fosca, vistes generals. També hi han escenes rodades al terme de Tavernes: "Castellet" del Cami Reial, i imobiliaria a la platja.

Ens ha cridat l’atenció la BSO, qui l’ha composada ?
Carles Estruch (el meu germà), que es compositor professional, professor de Música a un institut a Barcelona i membre de diferents orquestres. Sol col·laborar en les BSO dels meus treballs, però aquest cas, ha estat una superació personal per tots dos, resultat de moltes hores de conversa i treball; ens hem basat en una tècnica particular que tenim, (composar sense veure abans les imatges, basant-se exclusivament en l’argument i les converses de treball; per tal de que les imatges no condicionen el treball musical).

Quins projectes de futur es planteja ?
En l’actualitat estic treballant en un documental " José Escrihuela, pensaments "; es tracta d’un familiar meu autodidacta, que ha mort fa poc, i havia escrit llibres sobre filosofia. En l’ultima entrevista que en va concedir parla sobre els sueu escrits i les seves vivències personals.
El segon projecte en ment es un llargmetratge en el que pretenc fer una adaptació del relat de E.A. Poe " L’esfonçament de la casa Huser".

Te previst realitzar alguna producció que parle de la situació actual que viu la Valldigna ?
Actualment treballe conjuntament de nou amb el meu germà Carles Estruch, que te previst estrenar a nova composició titulada " Per una Vall-digna ", en la propera Diada de la Valldigna (Març de 2007), i m’ha encarregat la confecció de les imatges visuals que acompanyaran la composició.

Ha sol·licitat ajuds institucionals per tal de cobrir les despeses de producció ?
Per a mi aquest era un projecte ambiciós del que volia estar segur del resultat final, es per això que vaig esperar a que el producte hi estiguera acabat.
Tenim pensat sol·licitar ajudes a la Mancomunitat de la Valldigna, i els Ajuntaments de Benifairó, Simat i Tavernes de la Valldigna.

+ INFO:

"Festival Sitges’06"

"Valldigna, som i serem"
"Biofilmografia [Santiago Estruch]"
Fotos {“Bela Lugosi,PICFAIR 569 Hollywood”}

Quant a elisenda

La Xara, el Reial Monestir de Sta. Mª de la Valldigna, Castell de Marinyen, Torre de Guaita ... (Edificis emblemàtics de la Valldigna) L\'avenc de la donzella, els Brolls, La Vaca, molins d\'aigua, llavadors ... (Ruta de l\'Aigua de la Valldigna); Font Nova, Font del Sirer, Font Gran, Font Tarda, Font d\'Agost, Font del Barber, Clot de la Font, ... (Indrets paisagistics a preservar)
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.