Trobada de Mitjans Digitals

Advertisement

Nostresport, Vilaweb, Diari Parlem i la televisió digital PluràliaTv, han estat els mitjans participants

Ahir dia 30 de maig va tindre lloc a la ciutat de València una jornada sobre mitjans digitals organitzada per l’ACV-Tirant lo Blanc. Diversos especialistes del sector es donaren cita a la Sala Enric Valor de la Facultat de Filologia per a reflexionar al voltant de la situació actual i dels reptes que es presenten.

A les 11:00 va començar la primera taula redona amb la participació de José Luís Silvestre de Nostresport, Vicent Partal de Vilaweb, Miquel Boix de Diari Parlem i Nelo Martínez de la televisió digital Pluràlia TV. El representant de Nostresport va incidir en “la necessitat d’aportar valor” com a model per a construir projectes amb personalitat pròpia, com és el cas d’aquest diari que es defineix com a “poliesportiu” pel fet de centrar la seu atenció “a més d’en futbol i bàsquet en altres esports com l’handbol, futbet, etc.”. Vicent Partal per la seua part va obrir un debat de d’anàlisi al voltant d’una “subespècie periodística” que considera ha d’eliminar-se, encunyada amb el terme de “premsa groga” i que, segons Partal, no pot ser considerada com a periodisme pròpiament perquè el seu objectiu últim no és el d’informar veraçment. A banda va afirmar que “la competència no ha de ser observada com a tal sinó com a col·laboracions”, fet que fa possible l’hipertext. Des de Diari Parlem, Miquel Boix va parlar de la creació de models de premsa participativa, tot i resaltant “el gran problema amb què ens trobem per a definir un model veritablement vàlid d’interactivitat i on, sense haver de renunciar a la qualitat de la informació, tinguem la possibilitat d’obrir la construcció dels continguts informatius als propis lectors de manera integrada al mitjà”. Nelo Martínez, representant del projecte de televisió digital Pluràlia Tv, va parlar entre d’altres temes de l’adjudicació de llicències de televisió per part del Govern valencià, per la que considera que “moltes televisions locals o projectes com InfoTv hauran de tancar”. Va defensar la creació d’una xarxa estatal de mitjans per tal de fer força al sector i el funcionament cooperatiu del seu mitjà.

A les 12:30 el professor Vicent Garcia del CEU-UCH va realitzar la seua ponència: “Model de llengua i convergència europea: el cas valencià”, amb un repàs bastant exhaustiu dels més diversos problemes a què cal enfrontar-se de cara a la construcció del sector mediàtic valencià. Si fins aquests anys hi havia més pesimisme va afirmar que, amb l’aparició de les “tecnologies de la informació i la comunicació”, la possibilitat de crear un espai valencià de comunicació s’ha multiplicat. Va augurar un camí difícil per a la convergència de les realitats culturals europees, al mateix temps que va assegurar que la possibilitat d’intercanviar models a nivell internacional és una de les claus que obri les portes del futur.

La sessió de la vesprada es va obrir a les 16:30 hores amb una taula d’especialistes en periodisme i mitjans digitals on es va tractar de respondre, des d’una perspectiva acadèmicista i professional, als reptes que ara mateix centren el debat del sector. Finalment, i a càrrec del professor Joseph Solves del CEU-UCH, es va realitzar la ponència: Periodisme i societat, amb una reflexió que va analitzar el paper dels mitjans, i del periodisme com a conquista social, com a ferramentes de retroalimentació i construcció de la pròpia societat.

[@more@]

Trobada de mitjans digitals

30 de maig del 2006. Sala Enric Valor de la Facultat de Filologia (Universitat de València)

El nou concepte del periodisme, els nous mitjans de comunicació, l’aplicació de les noves tecnologies o quina és la projecció de la societat valenciana mitjançant tot açò, són alguns dels temes que podrem conéixer durant aquesta jornada de reflexió i anàlisi.

L’objectiu de l’encontre és esdevindre un escenari de confrontació i divulgació de les opinions de diferents professionals del sector de la comunicació, la sociologia i el periodisme. La proposta s’emmarca dins dels estudis més avantguardistes sobre mitjans de comunicació i la seua interacció social. Amb aquest esperit està plantejada la trobada, per a facilitar la reflexió de professionals i públic sobre la cruïlla en què ens trobem, sense perdre la perspectiva del passat i enfocant des del present quins seran els nous reptes a assumir.

Programa:

11.00 Taula dels Mitjans Digitals, amb els diaris digitals: Nostresport, Diari Parlem, Panorama-Actual, Vilaweb i la televisió digital PluràliaTV.

12.30 Model de llengua i convergència europea: el cas valencià, per Vicent-Ferran Garcia Perales de CEU-UCH.

———DINAR——–

16.30 Repensem el periodisme, amb David Domingo del GPD (Grup de Periodistes Digitals), Jordi Maura (periodista) i Ángel Castaños i Amor Muñoz de CEU-UCH.

18.00 Periodisme i societat, amb Josep Solves de CEU-UCH.

http://www.tirant.org/llegirarticle.php?id=119

Quant a elisenda

La Xara, el Reial Monestir de Sta. Mª de la Valldigna, Castell de Marinyen, Torre de Guaita ... (Edificis emblemàtics de la Valldigna) L\'avenc de la donzella, els Brolls, La Vaca, molins d\'aigua, llavadors ... (Ruta de l\'Aigua de la Valldigna); Font Nova, Font del Sirer, Font Gran, Font Tarda, Font d\'Agost, Font del Barber, Clot de la Font, ... (Indrets paisagistics a preservar)
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.