ABSOLUCIÓ ALS 13 DETINGUTS A GANDIA

"Alerta Solidària" afirma que el cas dels 13 a Gandia respon a una detenció política

font l’Avanç (15:52 26-05-06)


Els detinguts per protestar en la conferència de Giner seran jutjats per desordre públic. Alerta Solidària creu que la resposta és desproporcionada perquè no va haver-hi danys, i afirma que es tracta de detencions polítiques.

El col·lectiu iniciarà aquest estiu una campanya per a recaptar fons que els permetin plantar cara al procés judicial. Podeu seguir les activitats programades i el seguiment del proces a la web del col.lectiu

ABSOLUCIÓ 13 DETINGUTS

[@more@]

"Alerta Solidària" afirma que el cas dels 13 a Gandia respon a una detenció política

Els detinguts per protestar en la conferència de Giner seran jutjats per desordre públic. Alerta Solidària creu que la resposta és desproporcionada perquè no va haver-hi danys, i afirma que es tracta de detencions polítiques. El col·lectiu ABSOLUCIÓ 13 DETINGUTS iniciarà aquest estiu una campanya per a recaptar fons que els permetin plantar cara al procés judicial.

Els tretze joves detinguts per interrompre la conferència que el president de la Diputació, Fernando Giner, va oferir en la Universitat de Gandia l’any passat podrien acabar a la presó o plantant cara a multes milionàries. El jutge ha ordenat que el procediment obert contra els arrestats finalitzi amb un judici per un presumpte delicte de desordre públic, i no per faltes. Així ho va anunciar ahir l’advocadessa designada per ALERTA SOLIDARIA , Maria Josep Martínez, qui va assegurar que es tracta d’una “resposta desproporcionada a una protesta pacífica” que, tal com va recordar Martínez, “va durar tot just 3 minuts i no va haver danys personals ni materials”.

De les tretze persones arrestades el 29 de juliol, una ha estat absolta dels càrrecs al demostrar-se que no va intervenir en els fets. No obstant això, altre jove ha passat a ser imputat. Aquesta persona va ser la qual, després de la intervenció policial, es va presentar en l’hospital amb diverses lesions, entre elles un braç fracturat, ocasionades segons Alerta Solidària en el moment de la detenció. L’advodadessa afirmava, “aquest fet demostra que les detencions van ser arbitràries”. Martínez va afegir que el jutjat considera la protesta com un delicte “per l’orientació ideològica dels detinguts”. En aquest sentit, Alerta Solidària sosté que existeixen “diferents vares de medir segons qui protagonitzi els fets”. Els representants legals de l’organització independentista van assegurar que l’administració està utilitzant als detinguts “com cap de turc” i va recordar que la resposta judicial en el cas d’altres manifestacions violentes “mai arriba a concretar-se”. Per tot això, van tornar a exigir responsabilitats tant a la regidora de Seguretat Ciutadana i al delegat del govern per no investigar els fets.
Ausiàs Ferrer, en nom del
COL.LECTIU DELS 13 DETINGUTS, mantenia ahir que l’actuació del grup durant la protesta va ser "pacífica", i que no van causar danys personals ni materials. Els afectats consideren que l’actuació policial va respondre a "motius polítics" per la militància del grup, i lamenten la decisió del jutge.El col·lectiu iniciarà aquest estiu una campanya per a recaptar fons que els permetin plantar cara al procés judicial.

En resposta a la carta del senyor Ferran Gregori.
Sr Gregori, estic totalment d'acord amb vosté quan diu que hi ha llibertat 
d'expressió i si u no vol escoltar el que no vol sentir, senzillament que
nohi vaja.
Sàpiga que la protesta no era només això. Amb aquella manifestació es volia
denunciar la cessió de l'aula Magna a la Real Acadèmia de Cultura Valenciana
, entitat que es val de criteris acientífics que només posen entrebancs a la
recuperació de la llengua. Segons el meu parer, la Universitat no hauria de
cedir els seus locals a aquests tipus d'actes que van en contra del que
diuen els científics i més quan la directora de EPSG es nega a deixar les
aules a la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans.
Acusa a aquests jovens de “mentes intolerantes porque no piensan como
ellos”. Mire, només tracten de recuperar les nostres senyes d'identidad,
perquè el que més identifica un poble és la seua llengua i el que volen
Giner i companyia amb el secessionisme lingüístic, és debilitar-la perquè
desaparega, com deien els romans “divideix i venceràs”. No ho tindran fàcil,
perquè ha sorgit un grup de jovent molt ferm i cada vegada més nombrós
disposats a lluitar per recuperar les nostres senyes d'identitat ( aquesta
frase sona molt bé, per això el P.P. la utilitza tant però després no actuen
amb coherencia).
Tornant a la persona de Giner, he de dir que la institució que ell presideix
dóna unes subvencions molt generoses pagades amb diners públics a entitats
secessionistes i encara se´n vanaglòria.Ací va una relació de l'any 2005
extreta del diari LEVANTE amb dada del 7 de febrer de 2006.
Lo Rat Penat 60,000 €, 120.000 € per a la RACV, 3000 € concurs llibrets de
falles, 3000 € jocs florals i 12000 € per a l'adquisició d'un piano.
D'altra banda vull dir que en manifestacions legals a favor de la unitat de
la llengua, personal alié increpa i amenaça els participants amb la
impasivitat de la policia nacional i el que és més greu, en arribar a la
violència, els membres d'aquest cos carreguen contra els manifestants, que
eren els agredits. Pense que sí, hi ha una actuació selectiva per part de la
policia contra els grups pancatalanistes i a favor dels

blaveroespanyolistes.

Signa una mare dels detinguts a Gandia.

Quant a elisenda

La Xara, el Reial Monestir de Sta. Mª de la Valldigna, Castell de Marinyen, Torre de Guaita ... (Edificis emblemàtics de la Valldigna) L\'avenc de la donzella, els Brolls, La Vaca, molins d\'aigua, llavadors ... (Ruta de l\'Aigua de la Valldigna); Font Nova, Font del Sirer, Font Gran, Font Tarda, Font d\'Agost, Font del Barber, Clot de la Font, ... (Indrets paisagistics a preservar)
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.